Fundacja Horyzont360 rozpoczęła realizację projektu „Eko-Młodzi badacze na Sądecczyźnie” współfinansowanego ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie w ramach zadania „Edukacja Ekologiczna”.

Okres realizacji projektu: 01.04.2019 r. – 20.10.2019 r.

Dofinansowanie z WFOŚiGW w Krakowie: 85 000,00 zł.

W ramach projektu przewidujemy wsparcie dla Szkół Podstawowych z Powiatu Nowosądeckiego, Limanowskiego, Gorlickiego i Miasta Nowy Sącza w postaci:

• Bezpłatnego udziału dzieci w warsztatach ekologicznych
  • Doposażenia szkoły w walizkę ekobadacza
  • Możliwość udziału w EKO-evencie (festiwal biegowy wokół Jeziora Rożnowskiego, nordic walking, a także gry i zabawy pro ekologiczne. Miejsce organizacji wydarzenia: Hotel Heron w Siennej. Uczestnikom zapewnione zostanie wyżywienie, opieka trenerów biegów i nordic walking, animatorów prowadzący zajęcia z dziećmi i inne atrakcje)

W ramach projektu zorganizowany zostanie także konkurs fotograficzny z nagrodami pt. „MOJA czysta rzeka”.

Zapraszamy do udziału w projekcie Szkoły Podstawowe z terenu Powiatu Nowosądeckiego, Limanowskiego, Gorlickiego i Miasta Nowy Sącz. W załączeniu znajduje się regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie oraz formularze zgłoszeniowe do projektu.

Wydłużenie terminu składania zgłoszeń do 31 maja 2019 r.

regulamin naboru i uczestnictwa

Załącznik nr 1- formularz dla szkół

Załącznik nr 1a- formularz dlauczniów + zał. 3 RODO

Załącznik nr 2- formularz Wypasiona Rzeczka

KONKURS FOTOGRAFICZNY

W Konkursie mogą wziąć udział dzieci i młodzież w wieku 9-18 lat w obszaru Subregionu Sądeckiego (dzieci i młodzież poniżej 18 r.ż musi załączyć zgodę opiekuna na udział w konkursie).

Obszarem wykonywania zdjęć jest Subregion Sądecki tzn. Powiat Nowosądecki, Powiat Limanowski, Powiat Gorlicki i Miasto Nowy Sącz.

Aby wziąć udział w konkursie należy:

• Wykonać zdjęcie rzeki/potoku/cieku wodnego/jeziora lub innego zbiornika wodnego (według zasad określonych w regulaminie), które w opinii uczestnika uznane są za czyste i warte pokazania.
  • Wypełnić formularz zgłoszeniowy
  • Przesłać wykonane zdjęcie wraz z wypełnionym i podpisanym formularzem (w formie zeskanowanego oryginału) na adres mailowy fundacja@fundacjahoryzont360.pl

Na zwycięzców czekają nagrody rzeczowe!

Każdy uczestnik może zgłosić maksymalnie 3 zdjęcia. Konkurs rozpoczyna się dnia 15 maja 2019r.  i potrwa do 15 sierpnia 2019r.

Szczegółowe wymagania względem zdjęć oraz zasady udziału w konkursie określa załącznik- regulamin.

regulamin konkursu fotograficznego_eko młodzi badacze

formularz zgłoszeniowy konkursu fotograficznego