O nas2018-11-28T20:09:55+00:00

Fundacja Horyzont360 została powołana przez Pana Andrzeja Wiśniowskiego- przedsiębiorcę i miłośnika Jeziora Rożnowskiego, który widzi w nim ogromny potencjał i niewykorzystane zasoby endogeniczne. Zasoby te, jeżeli odpowiednio się o nie zadba mogą znacząco wpłynąc na rozwój branży turystycznej otoczenia Jeziora Rożnowskiego oraz całego Subregionu Sądeckiego.

Mimo, że jesteśmy młodą organizacją- powstaliśmy całkiem niedawno, bo w 2016 roku, mamy wytyczone cele i zadania. Fundacja zrzesza osoby, dla których Jezioro Rożnowskie, jego otoczenie i sytuacja mieszkańców są szczególnie bliskie. Wspieramy rozwój społeczno-gospodarczy tego obszaru, jesteśmy tutaj także dla ludzi- naszych mieszkańców, którzy stanowią fundament powodzenia rozwoju Jeziora Rożnowskiego oraz jego okolic. Bez ich zaangażowania i pozytywnego nastawienia, nie osiągniemy zbyt wiele.

Na co stawiamy?

– na szeroko rozumiany rozwój i poprawę sytuacji mieszkańców.

Co robimy?

– działamy! Pomagamy, pozyskujemy fundusze dla naszego regionu, wspieramy go i chronimy, wydobywamy jego ukryty potencjał i chwalimy się nim, współpracujemy z innymi organizacjami, uczymy się i wzajemnie się uzupełniamy.

Aby nasza organizacja działała prężnie potrzebny jest zespół doświadczonych osób, które nie tylko będą zarządzać, ale także posłużą pomocą i doświadczeniem. Powołany został zatem Zarząd Fundacji HORYZONT360 w składzie:

Prezes – Pan Wiesław Pióro

• Pan Wiesław posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu i kierowaniu zespołem, na co dzień pracuje w firmie Fundatora – Pana Andrzeja Wiśniowskiego.

Wiceprezes -Pani Monika Bochenek

• Pani Monika to specjalista w zakresie pozyskiwania funduszy zewnętrznych, realizowała wiele projektów z zakresu turystyki i rekreacji również związanych z Jeziorem Rożnowskim, posiada wieloletnie doświadczenie w tym zakresie.

Nasz statut