Szanowni Państwo,

miło nam poinformować, że Fundacja Horyzont360 po przeprowadzeniu Lokalnego Konkursu Grantowego
w ramach programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności wyłoniła do realizacji 4 projekty złożone przez dwie organizacje pozarządowe i dwie inicjatywy Działaj Lokalnie.

W tym roku realizowane będą działania:

1. Fundacji Nowa Galicja- Eko-Przedszkolaki- projekt polegać będzie na przeprowadzeniu bezpłatnych warsztatów z zakresu znaczenia owadów zapylających dla życia i zdrowia człowieka. Na zajęciach młodzi ludzie poznają jak ważna dla środowiska jest ochrona różnorodności biologicznej pszczół miododajnych
  2. Fundacja Ochrony i Wsparcia Dziedzictwa Kulturowego Osada Młyńska podejmie się w tym roku  renowacji zabytkowego kieratu wraz żarnami oraz zorganizuje warsztaty edukacyjne z tradycyjnego przyrządzania proziaków z blachy w Osadzie Młyńskiej.
  3. Inicjatywa Działaj Lokalnie- Aktywni nad Jeziorem Rożnowskim zorganizuje dla  dzieci i młodzieży  bezpłatne wydarzenie- Astro Noc w ramach którego odbędzie się wspólne obserwowanie spadających gwiazd a także zorganizowane będą warsztaty z zakresu posługiwania aparatem fotograficznym w nocy. Na zajęciach młodzi ludzie poznają sposoby lokalizowania swojego położenia przy pomocy znajomości gwiazd.
  4. Inicjatywa Działaj Lokalnie- Miłośnicy Jeziora Rożnowskiego zorganizuje w tym roku Spotkanie z muzyką. Celem projektu jest zapewnienie dostępu do kultury niematerialnej w tym do edukacji kulturalnej dla mieszkańców Sądecczyzny w tym Gminy Gródek n/Dunajcem poprzez organizację wydarzenia kulturalnego – koncertu pod nazwą „Spotkanie z muzyką”.

Jednocześnie informujemy, iż pula środków przeznaczona na finansowanie grantów w 2021 roku nie została wyczerpana. W związku z tym Fundacja horyzont360 w najbliższym czasie ogłosi dodatkowy nabór w ramach Lokalnego Konkursu Grantowego.

Zapraszamy do udziału w kolejnym naborze.